Az oldal tetejére
Gála Party Service - Rendezvényszervezés, gálavacsora

Telefon: +36 1 240 2777

E-mail: gala@gala.hu

Élményszabóság - kreatív megoldások

Kezdő oldal » Élményszabóság

Köszöntjük az Élményszabóságban! 
Mit is jelent ez a kifejezés? Nem nehéz kitalálni, hogy elsõsorban a századelõ úri szabóira asszociál, akik minden kuncsaftjuknak egyedi öltözetet készítettek. A rendezvények világa sem mentes sablonmegoldásoktól, megrozsdásodott enyészetnek indult koncepcióktól, populista kliséktõl.Ezen az oldalon mindig olyan ötleteket talál, amelyek régi hagyományok újragondolt változatai, vagy az aktuális trendekhez igazodó friss, ropogós megoldások. Ezek az ihletadó mini koncepciók nem a vendéglátásból gyökereznek, de harmonikusan kiegészítik azt. Szívesen várjuk véleményét, kritikáját és természetesen érdeklõdését, hogyha szimpatizál valamelyikkel.


Fûszerorgia

Fûszerorgia

Fûszerorgia

Fûszerorgia játékunkat elsõsorban nõi programként ajánljuk. A vállalkozó szellemû játékosok egy végeláthatatlan íz alagúton kell, hogy keresztül- haladjanak, amely arany helyett közkedvelt fûszerekkel van kirakva. A különbözõ fûszereket, amelyek az átlátszó poharakban várakoznak, illat, szín és íz alapján lehet tesztelni. A kóstolgatás után, a feladatlap üres négyzetébe kell beírni a számokhoz tartozó fûszerek nevét.

A kitöltött tesztlapokat a játékvezetõ értékeli és az elért végeredmény függvényében ízletes desszertekkel díjazza. A játékot lehet egyénileg és párosban is játszani, de kisebb csapatok jelentkezését is várjuk. A játék optimális idõtartama 120 perc, ez idõ alatt 60-80 vállalkozó szellemû játékos próbálhat szerencsét. A játék igény szerint brandongelhetõ és a megrendelõ igényéhez igazítható.

Tornádó

Tornádó

Tornádó

A játék alapötletét a német RTL CLUB egyik közkedvelt játéka a Ruck Zuck szolgáltatta. A Tornádó egy stratégiára, találékonyságra, gyors feladatmegoldó képességre épülõ csapatjáték, amelyben fontos szerepet kap a játékosok közötti együttmûködés. A Tornádót a csapatok egy pult mellett állva játsszák, fejükön fülhallgatóval. Az elsõ játékos húz egy feladványt, amelyben meg van határozva a feladat. Ez lehet fogalommagyarázat, dalfelismerés és egyéb, akár a megrendelõhöz kapcsolható téma. Ezt követõen a feladványt el kell magyarázni, vagy mutogatni, vagy éppen énekelnie a sorban mellette állónak. Amikor õ kitalálta megveregeti a mellette álló vállát, aki leveszi a fejhallgatót és az elõbbi folyamat ismétlõdik meg. A játék addig tart, amíg az utolsó játékos is megfejtette a feladványt. Értékelése igény szerint szóró ajándékokkal, tombolaszelvényekkel vagy nyereményzsetonokkal.

Minigolf

Minigolf

Minigolf

Nyugdíjasok sportja! Ettõl aztán nem nõ a mellizom. A mini golfot sokan hasonló jelzõkkel látják el. Elhatároztuk, hogy változtatunk ezen a sztereotípián. Ahogyan sok játéknak, a minigolfnak is az a célja, hogy eljussunk a rajttól a célig. Cégünk által fejlesztett verzióban, nemcsak az ügyességen és a technikán múlik, hanem a kreativitáson, a logikán és az elméleti tudáson is, hogy ki milyen ütemesen tudja venni az akadályokat. Igények szerint variálható, speciálisan brandingelhetõ pályán 12 állomás leküzdésén át lehet a rajttól a célig eljutni. A kreatív akadályokkal tûzdelt pályán a golyót mindig a következõ lyukba kell juttatni.
De, hogy melyikbe az csak akkor derül ki, hogyha a játékban résztvevõk helyesen válaszolnak kérdésekre, megoldanak agyafúrt feladatokat, vagy éppen ügyességükkel szereznek információt. Új aktivitásunk jelenleg fejlesztés alatt van, augusztus közepétõl rendelhetõ. Játékunk elõnye, hogy bármilyen esemény kiegészítõ programelemeként ajánlható, hiszen némi szorgalommal a standard játékot néhány nap alatt az Ön cége arculatára alakítjuk.

Interaktív tûzijáték

Interaktív tûzijáték

Interaktív tûzijáték

Sokan úgy gondolják, hogy a tûzijátékot, mint rendezvényelemet egy kicsit már megrágta az idõ vasfoga. Egy kis kreativitással egyedi közösségi programot tudunk alkotni. Az interaktív tûzijátéknak a lényege, hogy a tûzijátékot nem a pyrotechnikus, hanem az esemény résztvevõi alakítják. Minden csapatnak van néhány speciális indítógombja, amihez egy látványeffekt van kötve. Egy moderátor segítségével az adott zenére elõször elpróbáljuk, hogy melyik csapat mikor nyomja meg a saját indítógombját, majd élesben is elõadjuk. Ez a kreáció nemcsak egyedi látványt, de felejthetetlen közösségi élményt is nyújt!

IQ kaszinó

IQ kaszinó

IQ kaszinó

A klasszikus kaszinó egy átalakított változata. Adott egy szerencsekerék, amelyen különbözõ állítások vannak. Egy szerencsekeréken körülbelül 30. A moderátor (krupié) forgat, majd ahol megáll a szerencsekerék azt a kérdést teszi fel a vendégeknek. ez a kérdés egy-egy ismert személyre, témára vonatkozik.

Az ismert emberek, vagy különbözõ témák fényképét, vagy szimbólumát egy klasszikus roulette asztalra kasírozzuk. Szám szerint 36-ot. A kérdés feltevése után a vendégek megtehetik tétjeiket.

Ebben az esetben a helyes válasz a tét dupláját éri. Ha már majdnem minden kérdés feltevésre került, a szerencsekeréken cserélni fogjuk a játéklapokat. Hat kérdés szettel készülünk az eseményre.

Who is who?

Who is who?

Who is who?

Ez a játék elsõsorban azoknak szól, akik kedvelik a szellemi megpróbáltatásokat. Egy egyedileg fejlesztett játék, amelynek az a lényege, hogy a kis játék végére rá kell jönni, hogy a történések melyik ismert emberrõl szólnak. elõször egy fénykép, majd egy bonyolultabb információ, majd egy könnyebb. Ahogyan egyszerûsödik a feladvány megfejtése úgy csökken a helyes válaszért megszerezhetõ zsetonok száma. A játék egy erre az alkalomra épített installációnál bonyolódik 1 fõ játékmester részvételével.

Meri vagy nem meri!

Meri vagy nem meri!

Meri vagy nem meri!

Egy klasszikus játék újra feldolgozott verziója, amely néhány évvel ezelõtt több ezer ember kedvenc elfoglaltsága volt.

A játék lényege:
Az életünkben akér naponta több tucat döntési helyzettel állunk szemben. Csináljam, ne csináljam? El bírok vele, vagy túltesz a képességeimen? Ezek a dilemmák saját magunk számára nehéz döntések, viszont ha a témát más emberek életébõl merítjük, teljesen más a helyzet. Így jöhet létre egy mulatságos játék, amelyben a következtetetésnek legalább akkora szerepe, van, mint a szerencsének. 

Mindannyian emlékszünk arra a játékra, amikor egy foci mérkõzésen a rúgás pillanatában megállították a filmet? Ilyenkor tippelni lehetett, hogy bemegy-e a labda, vagy sem. Gondoljunk egy Bud Spencer filmre, ahol mindig kétesélyes volt, hogy ki kap egy kiadós sallert. Ezekbõl az eldöntendõ szituációkból állítunk össze 100 db feladványt, amelybõl 20-asával csoportosítjuk nehézségi szint szerint. A feladványokat – film, történelem, sport, természettudomány témakörébõl merítjük. 

A játék lebonyolítása: 
A játékban 3-4 fõs csapatok vehetnek részt, amelyekbõl minden fordulóban 2 méri össze a tudását egymással. A kérdéseket felváltva tesszük fel, miután a csapatok meghatározták a nehézségi fokot. A kérdések feltevése után történik a filmbejátszás. Ezt követõen a csapatok döntenek, hogy az esemény be fog következni, vagy sem. A megmérettetést az a csapat nyeri, aki az 5 kérdéspárt követõen a legtöbb zsetont gyûjti!

Business Darts

Business Darts

Business Darts

Ez a játék egy cég számára imázs építõ, szórakoztató és felméri, hogy a dolgozók mennyire ismerik a saját cégüket. Van 36 darab kártya, amelyen egy-egy kérdés olvasható. A válaszok – fõként képek a darts táblán találhatóak. A darts tábla nem kerek, hanem szögletes alakú és 18 részre van osztva. Erre kasírozzuk a válaszokat szimbolizáló fényképeket. A játékosoknak az a feladata, hogy a darts táblán megtalálják a helyes választ és a darts nyíllal beletaláljanak. Ha ezt 3 próbálkozásból teljesíteni tudják, akkor egy desszert bonbont kapnak ajándékba.

Lehet egy kérdéssel több? Hölgyeknek, Uraknak is ajánlott

Lehet egy kérdéssel több? Hölgyeknek, Uraknak is ajánlott

Lehet egy kérdéssel több? Hölgyeknek, Uraknak is ajánlott

5 témakörben várják kvíz kérdések a játékosokat, történelem, film, sport, zene, és utazás területérõl. Elsõ körben egy témakört választanak a játékosok, majd egy számot húznak. Rövid, film-részleteket vetítünk, a kihúzott számnak megfelelõen. A film részlet megtekintése után tesszük fel a konkrét kérdést, mely valamilyen módon a látottakhoz kapcsolódik. 

Minden filmrészlet bejátszáshoz kapcsolódik egy kvíz kérdés, melynek helyes megfejtése után érkezik egy következõ bejátszás valamint egy kérdés. Öt kérdésig tart a játék.

Ruck zuck

Ruck zuck

Ruck zuck

 Német RTL adás egyik klasszikus retro játékát dolgozzuk fel új formátumban. A lényeg, hogy egy kisebb 4-5 fõs csapat utolsó tagjának fel kell ismerni egy dalt. Egy két méter hosszú asztal elõtt ül 5 játékos. Az elsõ kivételével mindegyiknek a fején jól szigetelt fülhallgató, amelyben viszonylag hangosan free jazz zenét hallgat. Az elsõ játékos meghallgat egy ismert szám jazz feldolgozásának részletét. Neki saját stílusában ezt kell tovább adnia. Amikor lelkileg felkészült a produkcióra megveregeti a mellette ülõnek a vállát, aki leveszi a fülhallgatóját. Eldúdolja, vagy elénekli neki a produkciót. Addig meg így, ameddig a sor az ötödik emberhez nem ért. Az ötödik embernek kell megmondani, hogy mit hallott. A játékban csak ismert slágereket használunk fel, mert általában a végére úgy eltorzul, hogy felismerhetetlenné válik.

Retro Italkóstoló

Retro Italkóstoló

Retro Italkóstoló

 Egy végeláthatatlan idõalagúton kell, hogy keresztülhaladjanak a vállalkozó szellemû játékosok, mely arany helyett, a régi idõk emblematikus italaival van kirakva. Aki hõsiesen végig ízlelgeti az italokat, és legalább hatot eltalál, az megkapja az ajándékot a játékért cserébe.

Hírek

2017. máj. 22. Harapj bele a nyárba a Gálával!

 Unod már a hétköznapi szürkeséget, s felpörgetnéd a munkás hétköznapokat valami igazán ínycsiklandó programmal? Ha kisüt a nap, és zöldbe borul a természet, akkor jöhet a faszén és a grillkészlet!  Mit szólnál, ha idén házhoz jönne minden, ami ehhez szükséges?

 

2017. máj. 15. Grillezés kulisszatitkai

 Ugyan már! Grillezni mindenki tud! Várja ki a végét! Reméljük, megváltozik a véleménye! Még mielõtt bárminek is nekikezdene, gondolataiban pörgesse végig az eseményt.

2017. máj. 05. Eperszezon

 Szervezetünknek elsõsorban azokra a vitaminokra, és ásványi anyagokra van szüksége, melyek az éppen akkor termõ, szezonális élelmiszerekben megtalálhatók. Ha követjük a természetet, végtelenül egyszerû a dolgunk, és még a pénztárcánkat is megkíméljük.

 

 
Gála Eseményszervező Kft. - © 2008 Minden jog fenntartva!
1053 Budapest, Reáltanoda utca 5.
Tel:06 1 240 2777
Fax:06 1 240 2646
gala@gala.hu